Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je HUAWEI Mate 50 Pro. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI Mate 50 Pro kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je HUAWEI Mate 50 Pro in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-mate-50-pro

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw HUAWEI Mate 50 Pro verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HUAWEI Mate 50 Pro geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI Mate 50 Pro?

Indien je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI Mate 50 Pro, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI Mate 50 Pro in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HUAWEI Mate 50 Pro in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HUAWEI Mate 50 Pro moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse HUAWEI Mate 50 Pro hebt gekocht en dat de persoon die jou de HUAWEI Mate 50 Pro heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.