Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je HUAWEI Mate 20. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI Mate 20 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je HUAWEI Mate 20 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-mate-20

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw HUAWEI Mate 20 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HUAWEI Mate 20 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI Mate 20?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI Mate 20, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI Mate 20 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw HUAWEI Mate 20 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HUAWEI Mate 20 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse HUAWEI Mate 20 hebt gekocht en dat de persoon die jou de HUAWEI Mate 20 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.