Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je HTC One V. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw HTC One V kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je HTC One V in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-htc-one-v

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw HTC One V verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HTC One V geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HTC One V?

Indien je een APN wilt instellen op jouw HTC One V, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HTC One V in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw HTC One V in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HTC One V moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse HTC One V hebt gekocht en dat de persoon die jou de HTC One V heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.