Het kan je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je HTC Desire 12. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw HTC Desire 12 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je HTC Desire 12 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-HTC-Desire-12

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw HTC Desire 12 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HTC Desire 12 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HTC Desire 12?

Als je een APN wilt instellen op jouw HTC Desire 12, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HTC Desire 12 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HTC Desire 12 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HTC Desire 12 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse HTC Desire 12 hebt gekocht en dat de persoon die jou de HTC Desire 12 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.