Het kan je wel eens overkomen als je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Honor 9. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 9 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Honor 9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Honor 9 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Honor 9 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 9?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Honor 9, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 9 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Honor 9 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Honor 9 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Honor 9 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.