Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Honor 7X. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 7X kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Honor 7X in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-7x

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Honor 7X verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Honor 7X geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 7X?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 7X, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 7X in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Honor 7X in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Honor 7X moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Honor 7X hebt gekocht en dat diegeen die jou de Honor 7X heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.