Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Honor 6X. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 6X kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Honor 6X in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-6x

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Honor 6X verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Honor 6X geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 6X?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 6X, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 6X in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Honor 6X in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Honor 6X moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Honor 6X hebt gekocht en dat diegeen die jou de Honor 6X heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.