Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Honor 5A. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 5A kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Honor 5A in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-5a

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Honor 5A verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Honor 5A geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 5A?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 5A, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 5A in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Honor 5A in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Honor 5A hebt gekocht en dat de persoon die jou de Honor 5A heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.