Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Google Pixel. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Google Pixel kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Google Pixel in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-google-pixel

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Google Pixel verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Google Pixel geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Google Pixel?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Google Pixel, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Google Pixel in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Google Pixel in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Google Pixel hebt gekocht en dat diegeen die jou de Google Pixel heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.