Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Google Pixel 6 pro. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Google Pixel 6 pro kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Google Pixel 6 pro in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-google-pixel-6-pro

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Google Pixel 6 pro verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Google Pixel 6 pro geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Google Pixel 6 pro?

Als je een APN wilt instellen op jouw Google Pixel 6 pro, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Google Pixel 6 pro in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Google Pixel 6 pro in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Google Pixel 6 pro moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Google Pixel 6 pro hebt gekocht en dat de persoon die jou de Google Pixel 6 pro heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.