Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Gigaset ME. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Gigaset ME kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Gigaset ME in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-gigaset-me

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Gigaset ME verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Gigaset ME geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Gigaset ME?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Gigaset ME, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Gigaset ME in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Gigaset ME in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Gigaset ME moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Gigaset ME hebt gekocht en dat diegeen die jou de Gigaset ME heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.