Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Fairphone. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Fairphone kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Fairphone in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-fairphone

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Fairphone verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Fairphone geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Fairphone?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Fairphone, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Fairphone in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Fairphone in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Fairphone hebt gekocht en dat diegeen die jou de Fairphone heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.