Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Fairphone 2. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Fairphone 2 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Fairphone 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-fairphone-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Fairphone 2 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Fairphone 2 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Fairphone 2?

Als je een APN wilt instellen op jouw Fairphone 2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Fairphone 2 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Fairphone 2 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Fairphone 2 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Fairphone 2 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.