Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Doogee F7. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Doogee F7 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Doogee F7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-doogee-f7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Doogee F7 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Doogee F7 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Doogee F7?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Doogee F7, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Doogee F7 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Doogee F7 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Doogee F7 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Doogee F7 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Doogee F7 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.