Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Crosscall TREKKER-S1. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Crosscall TREKKER-S1 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Crosscall TREKKER-S1 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-crosscall-trekker-s1

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Crosscall TREKKER-S1 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Crosscall TREKKER-S1 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Crosscall TREKKER-S1?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Crosscall TREKKER-S1, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Crosscall TREKKER-S1 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Crosscall TREKKER-S1 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Crosscall TREKKER-S1 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Crosscall TREKKER-S1 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.