Het kan je wel eens overkomen als je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je BQ Aquaris M5. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw BQ Aquaris M5 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je BQ Aquaris M5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-bq-aquaris-m5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw BQ Aquaris M5 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw BQ Aquaris M5 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw BQ Aquaris M5?

Als je een APN wilt instellen op jouw BQ Aquaris M5, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw BQ Aquaris M5 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw BQ Aquaris M5 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw BQ Aquaris M5 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse BQ Aquaris M5 hebt gekocht en dat diegeen die jou de BQ Aquaris M5 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.