Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Blackview S6. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Blackview S6 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Blackview S6 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Blackview-S6

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Blackview S6 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Blackview S6 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Blackview S6?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Blackview S6, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Blackview S6 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Blackview S6 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Blackview S6 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Blackview S6 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Blackview S6 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.