Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Blackview P10000 Pro. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Blackview P10000 Pro kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Blackview P10000 Pro in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Blackview-P10000-Pro

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Blackview P10000 Pro verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Blackview P10000 Pro geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Blackview P10000 Pro?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Blackview P10000 Pro, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Blackview P10000 Pro in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Blackview P10000 Pro in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Blackview P10000 Pro moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Blackview P10000 Pro hebt gekocht en dat de persoon die jou de Blackview P10000 Pro heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.