Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Blackview BV9600 Pro. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Blackview BV9600 Pro kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Blackview BV9600 Pro in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-blackview-bv9600-pro

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Blackview BV9600 Pro verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Blackview BV9600 Pro geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Blackview BV9600 Pro?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Blackview BV9600 Pro, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Blackview BV9600 Pro in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Blackview BV9600 Pro in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Blackview BV9600 Pro moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Blackview BV9600 Pro hebt gekocht en dat de persoon die jou de Blackview BV9600 Pro heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.