Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Blackview BV5800. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Blackview BV5800 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Blackview BV5800 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-blackview-bv5800

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Blackview BV5800 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Blackview BV5800 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Blackview BV5800?

Als je een APN wilt instellen op jouw Blackview BV5800, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Blackview BV5800 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Blackview BV5800 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Blackview BV5800 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Blackview BV5800 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.