Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Blackview BV1000. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Blackview BV1000 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Blackview BV1000 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-blackview-bv1000

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Blackview BV1000 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Blackview BV1000 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Blackview BV1000?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Blackview BV1000, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Blackview BV1000 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Blackview BV1000 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Blackview BV1000 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Blackview BV1000 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Blackview BV1000 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.