Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Asus ZenPad 10. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Asus ZenPad 10 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Asus ZenPad 10 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Asus-ZenPad-10

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Asus ZenPad 10 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Asus ZenPad 10 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Asus ZenPad 10?

Als je een APN wilt instellen op jouw Asus ZenPad 10, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Asus ZenPad 10 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Asus ZenPad 10 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Asus ZenPad 10 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Asus ZenPad 10 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Asus ZenPad 10 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.