Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Asus ZenFone Deluxe. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Asus ZenFone Deluxe kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Asus ZenFone Deluxe in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-asus-zenfone-deluxe

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Asus ZenFone Deluxe verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Asus ZenFone Deluxe geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Asus ZenFone Deluxe?

Als je een APN wilt instellen op jouw Asus ZenFone Deluxe, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Asus ZenFone Deluxe in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Asus ZenFone Deluxe in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Asus ZenFone Deluxe hebt gekocht en dat de persoon die jou de Asus ZenFone Deluxe heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.