Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Alcatel U3. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst gaan we uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Alcatel U3 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Alcatel U3 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-alcatel-u3

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Alcatel U3 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Alcatel U3 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Alcatel U3?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Alcatel U3, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Alcatel U3 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Alcatel U3 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Alcatel U3 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Alcatel U3 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Alcatel U3 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.