Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Alcatel One Touch Idol 4. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 4 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Alcatel One Touch Idol 4 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-alcatel-one-touch-idol-4

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Alcatel One Touch Idol 4 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Alcatel One Touch Idol 4 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Alcatel One Touch Idol 4?

Als je een APN wilt instellen op jouw Alcatel One Touch Idol 4, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 4 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 4 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Alcatel One Touch Idol 4 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Alcatel One Touch Idol 4 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Alcatel One Touch Idol 4 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.