Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Alcatel 1S. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Alcatel 1S kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Alcatel 1S in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-alcatel-1s

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Alcatel 1S verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Alcatel 1S geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Alcatel 1S?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Alcatel 1S, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Alcatel 1S in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Alcatel 1S in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Alcatel 1S hebt gekocht en dat diegeen die jou de Alcatel 1S heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.