Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Acer Liquid Z6 Plus. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Acer Liquid Z6 Plus kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Acer Liquid Z6 Plus in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-acer-liquid-z6-plus

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Acer Liquid Z6 Plus verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Acer Liquid Z6 Plus geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Acer Liquid Z6 Plus?

Als je een APN wilt instellen op jouw Acer Liquid Z6 Plus, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Acer Liquid Z6 Plus in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Acer Liquid Z6 Plus in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Acer Liquid Z6 Plus hebt gekocht en dat diegeen die jou de Acer Liquid Z6 Plus heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.