NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Yu Yunique Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Yu Yunique Plus kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Yu Yunique Plus activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-yu-yunique-plus

Wat is de NFC-functie op je Yu Yunique Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Yu Yunique Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Yu Yunique Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Yu Yunique Plus.

Hoe activeer je de NFC van je Yu Yunique Plus

Als je de NFC op je Yu Yunique Plus zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Yu Yunique Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Yu Yunique Plus gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Yu Yunique Plus activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Yu Yunique Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Yu Yunique Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Yu Yunique Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Yu Yunique Plus te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Yu Yunique Plus wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Yu Yunique Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.