NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de XIAOMI Redmi S2. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je XIAOMI Redmi S2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je XIAOMI Redmi S2 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-redmi-s2

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Redmi S2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw XIAOMI Redmi S2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Redmi S2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je XIAOMI Redmi S2.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Redmi S2

Als je de NFC op je XIAOMI Redmi S2 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je XIAOMI Redmi S2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Redmi S2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je XIAOMI Redmi S2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Redmi S2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw XIAOMI Redmi S2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Redmi S2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Redmi S2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je XIAOMI Redmi S2 wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Redmi S2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.