NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi RedMi Note 5A. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Xiaomi RedMi Note 5A kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Xiaomi RedMi Note 5A activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-redmi-note-5a

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi RedMi Note 5A

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Xiaomi RedMi Note 5A moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi RedMi Note 5A dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A

Als je de NFC op je Xiaomi RedMi Note 5A wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi RedMi Note 5A te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi RedMi Note 5A gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi RedMi Note 5A

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Xiaomi RedMi Note 5A en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Xiaomi RedMi Note 5A wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi RedMi Note 5A te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.