NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de XIAOMI Redmi 6A. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je XIAOMI Redmi 6A kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je XIAOMI Redmi 6A activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-redmi-6a

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Redmi 6A

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw XIAOMI Redmi 6A moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Redmi 6A dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je XIAOMI Redmi 6A te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Redmi 6A

Als je de NFC op je XIAOMI Redmi 6A zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je XIAOMI Redmi 6A te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Redmi 6A gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je XIAOMI Redmi 6A activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Redmi 6A

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw XIAOMI Redmi 6A en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Redmi 6A

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Redmi 6A te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je XIAOMI Redmi 6A wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Redmi 6A te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.