NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Xiaomi Redmi 5. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Xiaomi Redmi 5 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Xiaomi Redmi 5 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Xiaomi-Redmi-5

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Redmi 5

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Xiaomi Redmi 5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Redmi 5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Xiaomi Redmi 5 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Redmi 5

Als je de NFC op je Xiaomi Redmi 5 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Xiaomi Redmi 5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Redmi 5 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Xiaomi Redmi 5 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Redmi 5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Xiaomi Redmi 5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Redmi 5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Redmi 5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Xiaomi Redmi 5 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Redmi 5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.