NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi Redmi 3S. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Xiaomi Redmi 3S kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Xiaomi Redmi 3S activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-redmi-3s

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Redmi 3S

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Xiaomi Redmi 3S moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Redmi 3S dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Xiaomi Redmi 3S.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Redmi 3S

Als je de NFC op je Xiaomi Redmi 3S wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi Redmi 3S te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Redmi 3S gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Xiaomi Redmi 3S activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Redmi 3S

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Xiaomi Redmi 3S en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Redmi 3S

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Redmi 3S te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Xiaomi Redmi 3S wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Redmi 3S te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.