NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi MiPad 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Xiaomi MiPad 3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Xiaomi MiPad 3 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Xiaomi-MiPad-3

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi MiPad 3

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Xiaomi MiPad 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi MiPad 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Xiaomi MiPad 3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi MiPad 3

Als je de NFC op je Xiaomi MiPad 3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Xiaomi MiPad 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi MiPad 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Xiaomi MiPad 3 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi MiPad 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Xiaomi MiPad 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi MiPad 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi MiPad 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Xiaomi MiPad 3 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi MiPad 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.