NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Xiaomi Mi Mix 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Xiaomi Mi Mix 2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Xiaomi Mi Mix 2 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-mix-2

Wat is de NFC-functie op je Xiaomi Mi Mix 2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Xiaomi Mi Mix 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Xiaomi Mi Mix 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Xiaomi Mi Mix 2 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Xiaomi Mi Mix 2

Als je de NFC op je Xiaomi Mi Mix 2 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Xiaomi Mi Mix 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Xiaomi Mi Mix 2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Xiaomi Mi Mix 2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Xiaomi Mi Mix 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Xiaomi Mi Mix 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Xiaomi Mi Mix 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Xiaomi Mi Mix 2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Xiaomi Mi Mix 2 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Xiaomi Mi Mix 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.