NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de XIAOMI Mi max 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je XIAOMI Mi max 3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je XIAOMI Mi max 3 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-max-3

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Mi max 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw XIAOMI Mi max 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Mi max 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je XIAOMI Mi max 3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Mi max 3

Als je de NFC op je XIAOMI Mi max 3 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je XIAOMI Mi max 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Mi max 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je XIAOMI Mi max 3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Mi max 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw XIAOMI Mi max 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Mi max 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Mi max 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je XIAOMI Mi max 3 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Mi max 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.