NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de XIAOMI Mi A2. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je XIAOMI Mi A2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je XIAOMI Mi A2 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-a2

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Mi A2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw XIAOMI Mi A2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Mi A2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je XIAOMI Mi A2 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Mi A2

Als je de NFC op je XIAOMI Mi A2 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je XIAOMI Mi A2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Mi A2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je XIAOMI Mi A2 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Mi A2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw XIAOMI Mi A2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Mi A2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Mi A2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je XIAOMI Mi A2 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Mi A2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.