NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de XIAOMI Mi 8. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je XIAOMI Mi 8 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je XIAOMI Mi 8 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-xiaomi-mi-8

Wat is de NFC-functie op je XIAOMI Mi 8

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw XIAOMI Mi 8 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw XIAOMI Mi 8 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je XIAOMI Mi 8 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je XIAOMI Mi 8

Als je de NFC op je XIAOMI Mi 8 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je XIAOMI Mi 8 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van XIAOMI Mi 8 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je XIAOMI Mi 8 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je XIAOMI Mi 8

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw XIAOMI Mi 8 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je XIAOMI Mi 8

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je XIAOMI Mi 8 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je XIAOMI Mi 8 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je XIAOMI Mi 8 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.