NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wileyfox Swift 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wileyfox Swift 2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wileyfox Swift 2 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wileyfox-swift-2

Wat is de NFC-functie op je Wileyfox Swift 2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wileyfox Swift 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wileyfox Swift 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Wileyfox Swift 2.

Hoe activeer je de NFC van je Wileyfox Swift 2

Als je de NFC op je Wileyfox Swift 2 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wileyfox Swift 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wileyfox Swift 2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wileyfox Swift 2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wileyfox Swift 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wileyfox Swift 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wileyfox Swift 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wileyfox Swift 2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Wileyfox Swift 2 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wileyfox Swift 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.