NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko VIEW XL. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Wiko VIEW XL kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko VIEW XL activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-view-xl

Wat is de NFC-functie op je Wiko VIEW XL

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko VIEW XL moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko VIEW XL dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Wiko VIEW XL te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko VIEW XL

Als je de NFC op je Wiko VIEW XL zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko VIEW XL te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko VIEW XL gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Wiko VIEW XL activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko VIEW XL

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko VIEW XL en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko VIEW XL

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Wiko VIEW XL te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko VIEW XL wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko VIEW XL te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.