NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko View lite. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko View lite kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko View lite activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Wiko-View-lite

Wat is de NFC-functie op je Wiko View lite

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko View lite moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko View lite dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Wiko View lite.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko View lite

Als je de NFC op je Wiko View lite zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko View lite te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko View lite gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Wiko View lite activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko View lite

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko View lite en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko View lite

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wiko View lite te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Wiko View lite wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko View lite te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.