NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Tommy. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko Tommy kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Tommy activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-tommy

Wat is de NFC-functie op je Wiko Tommy

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Wiko Tommy moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Tommy dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Wiko Tommy.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Tommy

Als je de NFC op je Wiko Tommy wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Tommy te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Tommy gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wiko Tommy activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Tommy

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Tommy en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Tommy

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Tommy te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Tommy wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Tommy te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.