NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Tommy 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Tommy 2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Tommy 2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-tommy-2

Wat is de NFC-functie op je Wiko Tommy 2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Wiko Tommy 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Tommy 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Wiko Tommy 2 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Tommy 2

Als je de NFC op je Wiko Tommy 2 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Tommy 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Tommy 2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Wiko Tommy 2 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Tommy 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Tommy 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Tommy 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Tommy 2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Tommy 2 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Tommy 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.