NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Slide. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Slide kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Slide activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-slide

Wat is de NFC-functie op je Wiko Slide

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Wiko Slide moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Slide dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Wiko Slide.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Slide

Als je de NFC op je Wiko Slide wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko Slide te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Slide gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wiko Slide activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Slide

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Slide en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Slide

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Slide te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Slide wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Slide te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.