NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko S-Kool. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Wiko S-Kool kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko S-Kool activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-s-kool

Wat is de NFC-functie op je Wiko S-Kool

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Wiko S-Kool moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko S-Kool dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Wiko S-Kool.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko S-Kool

Als je de NFC op je Wiko S-Kool wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko S-Kool te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko S-Kool gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Wiko S-Kool activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko S-Kool

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko S-Kool en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko S-Kool

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wiko S-Kool te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Wiko S-Kool wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko S-Kool te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.