NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Pulp Fab. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Wiko Pulp Fab kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Pulp Fab activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-pulp-fab-4g

Wat is de NFC-functie op je Wiko Pulp Fab

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Wiko Pulp Fab moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Pulp Fab dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Wiko Pulp Fab.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Pulp Fab

Als je de NFC op je Wiko Pulp Fab wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Pulp Fab te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Pulp Fab gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Wiko Pulp Fab activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Pulp Fab

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Pulp Fab en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Pulp Fab

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Pulp Fab te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Pulp Fab wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Pulp Fab te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.