NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Highway Pure. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Wiko Highway Pure kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko Highway Pure activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-highway-pure-4g

Wat is de NFC-functie op je Wiko Highway Pure

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Wiko Highway Pure moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Highway Pure dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Wiko Highway Pure te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Highway Pure

Als je de NFC op je Wiko Highway Pure zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Highway Pure te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Highway Pure gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Wiko Highway Pure activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Highway Pure

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Highway Pure en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Highway Pure

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Highway Pure te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Wiko Highway Pure wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Highway Pure te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.