NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Harry 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko Harry 2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Wiko Harry 2 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-harry-2

Wat is de NFC-functie op je Wiko Harry 2

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Wiko Harry 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Harry 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Wiko Harry 2.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Harry 2

Als je de NFC op je Wiko Harry 2 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko Harry 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Harry 2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Wiko Harry 2 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Harry 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Harry 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Harry 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Harry 2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Harry 2 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Harry 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.