NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Wiko Cink Peax 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Wiko Cink Peax 2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko Cink Peax 2 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-cink-peax-2

Wat is de NFC-functie op je Wiko Cink Peax 2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Wiko Cink Peax 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Cink Peax 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Wiko Cink Peax 2 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Cink Peax 2

Als je de NFC op je Wiko Cink Peax 2 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Wiko Cink Peax 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Cink Peax 2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Wiko Cink Peax 2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Cink Peax 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Wiko Cink Peax 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Cink Peax 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Cink Peax 2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Wiko Cink Peax 2 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Cink Peax 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.