NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Wiko Birdy. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Wiko Birdy kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Wiko Birdy activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-wiko-birdy

Wat is de NFC-functie op je Wiko Birdy

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Wiko Birdy moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Wiko Birdy dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Wiko Birdy te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Wiko Birdy

Als je de NFC op je Wiko Birdy wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Wiko Birdy te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Wiko Birdy gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Wiko Birdy activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Wiko Birdy

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Wiko Birdy en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Wiko Birdy

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Wiko Birdy te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Wiko Birdy wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Wiko Birdy te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.